ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΠΟΔΙΩΝ

- Σε τακτά χρονικά διαστήματα καλό θα είναι, κατά τις βραδυνές ώρες κυρίως, να τοποθετούμε τα πόδια μας μέσα σε λεκάνη με χλιαρό νερό στο οποίο θα προσθέσουμε μερικές σταγόνες betadine surgical scrub (σαπούνι υγρό φαρμακευτικό). Αφού αφήσουμε τα πόδια μας για δέκα (10) λεπτά της ώρας περίπου, προβαίνουνε σε ελαφριές μαλάξεις στους χώρους του πέλματος, πτέρνας, δακτύλων και κυρίως ανάμεσα σε αυτά (δάκτυλα). Είναι ο καλύτερος τρόπος αποφυγής μυκητιάσεων, εξάλειψης κακοσμίας της ευρύτερης περιοχής εκάστου ποδός από την ενέργεια ιδρώτος, πολύωρου εγκλεισμού σε παπούτσι κ.λ.π.

- Καλή συμβουλή για τα κουρασμένα πόδια είναι και η συνήθεια κατά την βραδινή μας κατάκλιση, να τοποθετούμε τα πόδια μας την ώρα που ξαπλώνουμε, σε κλίση 15 έως 45 μοιρών περίπου σε κάθετη επιφάνεια π.χ. του τοίχου, για πέντε με δέκα λεπτά της ώρας περίπου. Πρέπει όλη η επιφάνεια του πέλματος να εφάπτεται πλήρως στην αρχή και μετά να χαλαρώσουμε στο σημείο επαφής του πέλματος με το αντικείμενο π.χ.τοίχος.

Είναι ο καλύτερος τρόπος εξάλειψης εμφανίσεως ευρυαγγειών, ευεξίας εκάστου ποδός, διάνοιξης φλεβικών βαλβίδων με αποτέλεσμα την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Σε περίπτωση ήδη υπαρχόντων ευρυαγγειών, η πλύση του ποδός με άφθονο κρύο νερό θα είχε ευεργετικά αποτελέσματα.

b_800_600_0_0___images_stories_photos_photo-005.jpg

 
Βρίσκεστε εδώ: Συμβουλές

Επικοινωνία
Αλ. Παναγούλη 2 & Κύπρου, Λάρισα
τηλ. & fax 2410 537771
Ε-ΜΑΙL: fotiskermel@gmail.com

Created by GVSolutions © 2011 gvs